Lasiterassi on niin paljon enemmän - Riikku

Lasiterassi on niin paljon enemmän

Perinteinen pystypuitteellinen tai modernimpi pystypuitteeton terassilasitus?

Riikku tarjoaa kaksi vaihtoaehtoa valmiin terassin lasitukseen tai uuden lasiterassin rakentamiseen: pystypuitteellisen terassilasituksen ja pystypuitteettoman terassilasituksen. Pystypuitteellinen lasiterassi on perinteinen malli, jossa lasiterassielementit liukuvat omilla raiteillaan sivusuunnassa. Lasiterassielementti on alumiinilistoitettu jokaiselta sivultaan. Pystypuitteelliset lasiterassielementit voidaan liu’uttaa sivuun ja jos lasiterassi on leveä, voidaan lasiterassielementit liu’uttaa molempiin sivuihin siten, että eri sivuihin liukuvat lasiterassielementit käyttävät samaa raidetta. Lasiterassielementtejä voidaan liu’uttaa vapaasti sivusuunnassa ja esim. avata lasiterassia vain osittain jos säätila sopii tähän. Pystypuitteellinen, perinteinen lasiterassi sopii olemassaolevan avoimen terassin muuttamiseen lasiterassiksi asentamalla lasiterassin kiskot ja lasiterassielementit  aukkoihin. Näin usein tuulinen ja muutenkin sään armoilla oleva avoin, mutta katettu terassi muuntuu mukavaksi ja viihtyisäksi oleskelutilaksi. Pystypuitteellinen lasiterassimalli sopii myös uudisrakentamiseen ja talon sivuun asennettavaan rungolliseen ja lasikatolliseen lasiterassiin.

Pystypuitteeton lasiterassi toimii kuten parvekelasitus. Siinä kaikki lasielementit liukuvat yhdellä kiskolla sivuun ja lasiterassielementit taittuvat sivuun nipuksi. Näin lasiterassin koko aukko voidaan avata kauniilla säällä ja nauttia lasiterassilla kauniista kesäpäivästä. Pystypuitteetteettoman laisterassin terassilasielementeissä on ylhäällä ja alhaalla alumiinilistat, joiden avulla lasielementit liukuvat kiskolla. Pystypuitteettoman lasiterassin lasielementeissä ei nimensä mukaisesti ole pystyreunoissa alumiinilistoja. Tämä avaa avarat näkymät lasiterassilta lähiluontoon. Pystypuitteettoman lasiterassin laisielementit liukuvat sivusuunnassa kevyesti ja lasiterassin aukko voidaan avata vaikka osittain riippuen säätilasta. Tämän lasiterassin lasielementit liu’utetaan sivuun ja ne jäävät joko yhdelle reunalle tai jos lasiterassi on leveä, jäävät molempiin reunoihin siistiin nippuun. Lasiterassielementtiniput kiinnitetään siihen kehitetyllä nauhalukituksella turvallisesti paikoilleen.

Lasiterassin hoito ja huolto

Lasiterassin alumiiniosat on tehty pitkäikäisestä ja helppohoitoisesta alumiinista. Lasiterassin lasi on turvallista karkaistua lasia. Lasiterassin lasit pestään normaalisti samoin kuten ikkunatkin pestään. Lasiterassin alumiiniosia eikä terassin lasiosia saa raaputtaa millään kovalla terällä. Se aiheuttaa naarmuja pintoihin. Lasiterassin liukuvissa osissa käytetyt osat kannattaa voidella aika-ajoin. Muutaman vuoden välein kannattaa pyytää Riikun ammattilaiset huoltamaan lasiterassi, jolla varmistetaan lasiterassin moitteeton toiminta vuosikymmeniä.

Lasiterassi on turvallinen

Lasiterassi voidaan lukita, joten ulkopuolisten pääsy lasiterassille vaikeutuu. Lasitetun terassin lasit ovat karkaistua turvalasia, jotka eivät rikkoudu helposti. Lasitetulla terassilla voidaan säilyttää turvallisesti esim. polkupyöriä ja erilaisia urheiluvälineitä.

Lasiterassi on turvallinen leikkipaikka pienille lapsille ja myös lemmikitkin voidaan jättää turvallisesti lasiterassille ilman vaaraa, että ne karkaisivat. Talon sisältä on yleensä hyvä yhteys lasiterassille, joten lasten puuhien valvonta on helppoa sisältä. 

Lasitettu terassi on mukava sisustaa

Terassilasitus suojaa terassia sateelta, lumelta, lenteleviltä roskilta, noelta, pölyltä sekä linnuilta ja muilta eläimiltä. Tämä tekee lasiterassista paremmin sisustettavan. On huomioitava kuitenkin, että lasitettu terassi on ulkotila ja terassilasitus on suunniteltu siten, että lasiterassin elementtien raoista ilma vaihtuu. Lasitetulle terassille kannattaakin hankkia ulkotiloihin tarkoitettuja terassikalusteita. Ne ovat homesuojattuja ja kestävät kostetutta ja auringon paahdetta hyvin. Kuivana kesänä lasiterassilla voidaan käyttää myös tavallisia huonekaluja. Lasiterassin lattiaan voidaan asentaa thermomatto, joka on mukavan miellyttävä jalan alla ja tuo lämmön tuntua lasiterassilla oleskeluun. 

Lasiterassilla voidaan käyttää terassille erityisesti suunniteltuja infrapunalämmittimiä. Tällainen lämmitin lämmittää nopeasti lasiterassin ilman ja se pidentää lasiterassin käyttöä aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Lasiterassilla voidaan viettää myös tunnelmallisia talvi-iltoja kun pukeutuu sään mukaisesti ja käyttää lasiterassille suunniteltua infrapunalämmitintä.

Lasiterassi on myös monikäyttöinen työ- ja harrastustila

Säältä suojassa oleva lasitettu terassi tarjoaa mainiot tilat harrastaa. Kuntopyörää on mukavampi polkea raikkaassa ilmassa lasiterassilla. Muutkin kuntoilulaitteet sopivat hyvin lasiterassille. Käsitöiden tekeminen ja taiteen harrastaminen on mukavaa lasiterassilla. Koska lasiterassi on kokonaan lasia, terassin valaistus sopii hyvin taiteen tekemiselle. 

Lasiterassi tarjoaa mainiot puitteet viherpeukalolle. Lasiterassilla voidaan kasvattaa jo aikaisessa vaiheessa esimerkiksi tomaatin taimia ja koulia niitä. Useat kasvit pitävät lasiterassin pienilmastosta. Terassilla on valoa riittävästi, mutta kuitenkaan sään ikävät puolet eivät yllä lasitetulle terassille. Lasiterassi voi olla viherpeukalon unelmien täyttymys. Useat kasivit viihtyvät mainiosti lasiterassilla ja kokenut kasvattaja löytää kyllä oikeat lajit ja hoitotavat vihreälle lasiterassille. Lasiterassilla voi kasvattaa viherkasveja tai pitää pientä hyötypuutarhaa. Kuumina kesäpäivinä pitää vaan huolehtia siitä, että lasiterassin elementtejä avataan niin, ettei lasiterassin lämpötila nouse liian korkeaksi.

Lasiterassi on rauhallinen ja inspiroiva etätyötila. Lasitetulla terassilla voi tehdä etätöitä luonnon ympäröimänä. Lasiterassi onkin melkoinen monikäyttötila. 

Parvekeverhoilla voit säätää valoa, lämpöä ja yksityisyyttä

Riikun lasiterasseihin voidaan asentaa viihtyisyyttä lisäävät parvekeverhot. Verhot voidaan asentaa lasiterassin liukuviin elementteihin ja myös lasikattoon. Näin voidaan säätää auringonvaloa ja -paahdetta miellyttäväksi. Lasiterassin parvekeverhot voidaan avata ylhäältä ja alhaalta ja säätää lasiterassin verhojen suoja juuri sopiviksi vaikka eri vuorokauden aikojen mukaan.

Lasiterassille sopivat Riikun parvekeverhot tehdään aina mittatilaustyönä ja ne sopivat täsmälleen terassilasituksiin. Lasiterassille suunnitellut verhot on tehty ulkokäyttöön ja ne on helppo pitää puhtaana.      

Lasiterassin hinta

Lasiterassin hinta riippuu monesta tekijästä. Edullisin lasiterassi voidaan tehdä valmiiseen avoimeen terassiin. Silloin vain avoimiin aukkoihin asennetaan terassilasitus. Tässä vaihtoehdossa katto ja lattia ovat jo valmiina, joten erillistä runkoa ja kattoa ei tarvitse rakentaa. Näin lasiterassin hinta säilyy edullisena. 

Lasiterassin hintaan vaikuttaa myös  luonnollisesti lasiterassin koko. Riikku tekee lasiterassin avaimet käteen -periaatteella ja hinta on hyvin kilpailukykyinen, koska koko tuotantoprosessi on hiottu huippuunsa. Lasiterassi on aina hintansa väärti. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä hintaan ja ovat kokeneet lasiterassin olevan jokaisen käytetyn euron arvoinen. Pyydä Riikun asiantuntija ilmaiselle suunnittelukäynnille. Lasiterassiasiantuntija kuuntelee sinua ja yhdessä voitte suunnitella mieluisen lasiterassiratkaisun ja hioa hinnan kohdalleen. Hinta voidaan myös muuntaa sopiviksi kuukausieriksi, jolloin lasiterassin hinta ei rasita taloutta. Riikku antaa aina sitovan hintatarjouksen lasiterassista ja samalla sovitaan asennusaika. Riikku on hinta-laatusuhteeltaan hyvin varteenotettava vaihtoehto. Monet asiakkaat ovat yllättyneet Riikun kilpailukykyisestä hinnasta. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä Riikkuun. Saat meiltä vaivattoman avaimet käteen -hinnan lasiterassista. Riikun lasiterassiasiantuntija osaa ehdottaa optimiratkaisua juuri teidän kotinne lasiterassiksi ja samalla selviää myös lasiterassin hinta ostopäätöstä varten. 

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebook
Share on twitter
Jaa Twitter
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest