Riikku teki lasiterassi­unelmasta totta - Riikku

Riikku teki lasiterassi­unelmasta totta

Lapualaisen Kiilusen perhe oli pitkään haaveillut lasiterassista. Aluksi talon yhteydessä oli avoin patio, joka oli kauniilla säällä mukava, mutta kokonaan säiden armoilla. Seuraavaksi Timo Kiilunen asensi pation päälle kevytrakenteisen paviljongin, jossa oli kangaskatto. Siinä pääsi jo vähän lasiterassin tunnelmaan. Sen rakenne oli kuitenkin sen verran heiveröinen, ettei se kestänyt säävaihteluita.

Timo Kiilunen ryhtyi kartoittamaan lasiterassivaihtoehtoja. Hyviä valmistajia löytyikin ja hän sai heiltä tarjouksia. Mietintä jatkui ja kun Timo mainitsi kuortanelaiselle kaverille lasiterassihaaveistaan, kaveri muisteli hänellä olleen työkaverina muuan Jari, joka oli nykyään Riikun asiantuntijamyyjänä heillä päin.

Timo Kiilunen otti yhteyttä Riikun myyjään Jari Hautalaan ja asiat saivat vauhtia. Jari tuli paikalle ja yhdessä Timon kanssa he suunnittelivat sopivaa lasiterassia vanhan pation paikalle. He päätyivät yksissä tuumin isoon, 25 m2 lasiterassiin, joka tulisi olohuoneen eteen. Kun tekniset yksityiskohdat olivat selvät, antoi Jari tarjouksen ja tiukan väännön jälkeen he hieraisivat kaupat. Riikun lasiterassin tenkiset ratkaisut ja jämäkkyys vakuuttivat ja kun hinta oli hiottu kohdalleen, ostopäätös oli helppo tehdä. Jari osoittautui supliikiksi ja palveluhaluiseksi kaveriksi, joka oli mukana kaupantekohetkestä asennukseen asti. Hän lupasi vielä käydä kahvittelemassa terassilla ja varmistamassa, että kaikki on kunnossa kunhan säät lämpenevät ja lasiterassi saa kalusteet.

Lasiterassikauppojen jälkeen olikin perustusten ja pohjan teon vuoro. Koska talo on rakennettu peltomaalle ja se on paalutettu kallioon saakka, Timo Kiilunen päätyi rakentamaan terassin pohjan myös paalujen varaan. Tontille iskettiin kaksi paalua peruskallioon saakka, jonka päälle valettiin betonisokkeli. Paalutuksen ja valun tekivät ammattimiehet ja käsistään kätevänä Timo naputteli betonisokkelin päälle puukannen. Hyvä ja liikkumaton pohja lasiterassille on tärkeä. Se takaa lasiterassin vääntymättömmyyden ja varmistaa sivuun liukuvien lasielementtien moitteettoman toiminnan. Perustusten teossa ei kannata säästää.

Kun perustukset olivat valmiit joulukuussa, saapuivat Riikun asentajat paikalle. Parin päivän aikana lasiterassi nousikin pystyyn. Jari Hautala kävi itse vielä viimeistelemässä lasiterassin asentamalla pellityksiä ja päätykolmion lasit. ”Palvelu ja huolenpito olivat huippuluokkaa”, kertoo Timo Kiilunen.

Lasiterassi odottaa nyt säiden lämpenemistä ja kalustamista. Timo Kiilunen on jo ostanut termomattoa, jonka hän aikoo rullata lasiterassin lattialle. Se on mukavan lämmin jalan alla ja se poistaa vedon tunnetta. Lisäksi termomatto on hengittävä ja kuivuu nopeasti.

Kiilusilla on jo ideoita lasiterassin sisustamiseen. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää lasiterassia, on aika sisustaa ja kalustaa. Lasiterassin sisustus onkin mukavaa. Kalustamisessa on kuitenkin huomioitava se, että lasiterassi on ulkotila, joten ihan kaikki kalusteet eivät sovellu lasiterassille. Kaikki puutarhakalusteet ovat hyviä vaihtoehtoja ja osan vuotta lasiterassilla voi pitää myös sisäkalusteita.
Timo Kiilunen on ollut hyvin tyytyväinen Riikun toimintaan ja suosittelee mielellään Riikkua muillekin. Voi olla, että kevään ja kesän aikana tällä lasiterassilla pidetään terassiesittelyitä, jotta lähiseudun ihmiset pääsevät ihan paikan päälle näkemään Riikun lasiterassiratkaisun ja keskustelemaan Jari Hautalan kanssa omista lasiterassihaaveistaan.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebook
Share on twitter
Jaa Twitter
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest